Norgeslekene 2014 til Steinkjer

Steinkjer Turmarsjforening ble tildelt Norgeslekene 2014. Dette er et arrangement som holdes annet hvert år. I år var det Mo i Rana som var vertskap for disse lekene.

Norgeslekene inneholder aktiviteter som vandringer, svømming og sykling. På disse fire dagene vil det bli avholdt fem marsjer på mellom fem til 22 km.

Fra venstre på bildet over:Henning Maurseth, Åse Johansen, leder Harald Kvam, Tove Aa Norås, Else Schrøder, Anne Lise Trones og Hallvard Vatterholm

– Steinkjermarsjen som går over Byafossen er den lengste. En annen av marsjene er Jækt-trampen som er en marsj til ære for jekta ”Pauline”. Dette kan bli en uforglemmelig opplevelse dersom vi får til å benytte jekta under marsjen, sier Harald Kvam.

Det er ventet at cirka 1.500 turmarsjere fra hele landet vil samles i Steinkjer disse fire dagene fra torsdag 31.juli til søndag 3. august 2014.

– Det blir allsidige aktiviteter for folk i alle aldre, og vi har mange fine løyper og tilbud. Barnefamilier og handikappede får velge lettere traseer. Det skal være mulighet for alle å delta, sier leder Harald Kvam i Steinkjer Turmarsjforening.

Foto og tekst: Jan Arne Dammen

Artikkelen er sakset fra paaneset.no